Zakup najlepszej patelni to wcale nie taka prosta sprawa. Ważne są czynniki, o których się nie wspomina, jak odpowiednia powłoka
Kategorie Umeblowanie, dekoracje, projektowanie i aranżacja wnętrz.,Zdrowa dieta

Powłoka tytanowa – tytan jest przede wszystkim niezwykle wytrzymały oraz bardzo odporny na zarysowania (potrawy możemy mieszać także metalowymi sztućcami). Powłoka tytanowa powoduje, że jedzenie nie przykleja się do powierzchni w czasie smażenia. Tak samo jak w sytuacji teflonu – im grubsza powłoka, tym większa jej odporność mechaniczna. Do takich powłok bardzo często dodaje się coś ceramicznego (np. porcelanę), co sprawia, iż powierzchnia patelni jest bardziej śliska oraz nieprzywierająca.

Powłoka marmurowa – uważana jest za najtrwalszą, bo marmur jest niezwykle wytrzymały na zarysowania, przywieranie oraz odkształcenia. Ten typ powłok stosuje niewielu producentów patelni. Patelnia ceramiczna – jest w ostatnim czasie coraz popularniejsza.
Poszukujesz interesujących informacji? To dobrze, ta strona internetowa wódka z pieprzem na pewno Cię zainteresuje, ponieważ znajdziesz na niej wiele niezwykle interesujących danych.
Patelnie z taką powłoką przede wszystkim równomiernie się rozgrzewają, dzięki temu na powierzchni nie wytwarzają się ciepłe oraz zimne punkty. Śliska powłoka wpływa na to, że smażone składniki nie przywierają do powierzchni. Ceramika jest wytrzymała na różne rysy. O właściwej powłoce oraz wytrzymałości danego naczynia trzeba pamiętać także w pozostałych sytuacjach, jak na przykład nabywamy gęsiarke – sprawdź więcej w sklepie internetowym. To niezwykle ważne naczynie kuchenne, najkorzystniej jak jest żeliwne, gdyż dzięki temu jest w stanie wytrzymać dość znaczne temperatury i to przez długi okres czasu. Pamiętajmy więc, że jak planujemy zakup nowych naczyń i urządzeń kuchennych, to zawsze wybierajmy w jak najwyższym stopniu jakościowe rzeczy.